Доба війни на Харківщині: водночас із Харковом російські ракети прилетіли й у Куп’янський район

Майже водночас із нічним ракетним ударом росіян по Харкову дві такі ж С-300 з бєлгородчини прилетіли й у село Одрадне Куп’янського району Харківської області. За дві години росіяни знову обстріляли багатостраждальну Курилівку.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 20 населених пунктів, зокрема: Гур’їв Козачок Богодухівського району; Ветеринарне Харківського району; Стариця, Вовчанськ, Бударки Чугуївського району; Синьківка, Дворічна, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп’янського району. Авіаційних ударів зазнала Синьківка», – йдеться у повідомленні.

Також за добу росіяни неодноразово обстрілювали населені пункти Куп’янщини. Була поранена жінка. Зруйновані будинки мирних мешканців.

Наші воїни відбили в районі Синьківкі дев’ять ворожих атак.

Внаслідок негоди на минулому тижні у Харківській області все ще залишаються знеструмленими 1469 споживачів.

«Ремонтні бригади продовжують працювати над відновленням електропостачання у Близнюківській, Барвінківській, Вовчанській та Куп’янській громадах», – розповіли у ХОВА.

Як повідомили Харків Times у прес-службі Нацполіції області,  на місця влучань оперативно виїжджають слідчі, криміналісти, вибухотехніки.

«Слідчо-оперативні групи упродовж доби здійснили 16 оглядів місць подій, задокументували наслідки обстрілів, зібрали речові докази чергових воєнних злочинів російських військових і відкрили 2 кримінальних провадження. Огляди місць скоєння воєнних злочинів тривають», – запевнили в Нацполіції.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, вночі 10 рятувальників дві години гасили пожежу від російського «прильоту» в селі Курилівка Куп’янського району.

За добу  рятувальники чотири рази допомагали водіям, чиї авто не могли подолати складні ділянки доріг. Вони витягли зі слизьких ділянок три фури та мікроавтобус.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 56 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, минулої ночі на 20 грудня росіяни ракетами С-300 з бєлгорода обстріляли вже неодноразово обстріляне за час повномасштабного вторгнення транспортне депо у Салтівському районі Харкова.